knjizara.com
Vladan Starčević

Dr Vladan Starčević je završio studije medicine na Univerzitetu u Beogradu. Specijalizaciju iz psihijatrije obavio je u Beogradu, gde je takođe magistrirao i doktorirao. Istraživački rad, poglavito iz oblasti stanja straha i drugih neurotskih poremećaja, započeo je u Beogradu, nastavio u SAD i potom u Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu i u Australiji. Bio je saradnik, a kasnije i nastavnik Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Od 1994. do 2000. godine nalazio se na mestu šefa Odseka za neurotske poremećaje Dnevne bolnice Instituta za mentalno zdravlje, gde je razvio poseban program lečenja straha. Od 2000. godine živi i radi u Australiji. U zvanju je profesora psihijatrije na Univerzitetu u Sidneju i profesora po pozivu Univerziteta u Beogradu. Šef je Akademskog odeljenja za psihološku medicinu bolnice Nepean u Sidneju.
Vladan Starčević je objavio preko 100 istraživačkih, preglednih i teorijskih radova u psihijatrijskim i psihološkim časopisima u inostranstvu i Srbiji. Autor je dvadesetak poglavlja u nekoliko knjiga objavljenih u Srbiji i inostranstvu. Napisao je nekoliko specijalnih publikacija i dve knjige na srpskom jeziku koje se bave stanjima straha.
Dr Starčević je jedan od dva urednika knjige "Hipohondrija. Savremeni pogledi na prastaro oboljenje", objavljene 2001. godine u izdanju izdavačke kuće Oxford University Press iz Njujorka. Ista izdavačka kuća je 2005. godine objavila njegovu knjigu "Stanja straha kod odraslih. Vodič kroz kliničku praksu".

autor Vladan Starčević

1 naslova [prikazano 1-1]

Vladan Starčević

Broširani povez, Zavet, 2017, ISBN: 978-86-7034-067-1, latinica
U ovoj knjizi dr Starčević s velikim umećem uvodi svog čitaoca u najozbiljnije teme, formulišući ih sasvim jednostavno i razumljivo. Na taj način, on ...
U korpu 1100 din