knjizara.com
Antikapitalistički mentalitet

Ludwig von Mises (autor)

Antikapitalistički mentalitet
rasprodato

U današnjim turbulentnim vremenima, Misesovi pristupi ulozi tržišta i njegovi zahtevi da se poštuje suverenost pojedinca kao njegova spoznaja da se demokratija temelji upravo na individualnoj nezvisnosti veoma su aktualni i poučni.
Antikapitalistički mentalitet zamišljen je kao niz tekstova koji govore u odbranu slobodnog tržišta, dok zagovornicima, kao i protivnicima istog, ipak pruža dovoljno argumenata i tumačenja. Pošteno je reći i to da su se mnogi politički i ekonomski odnosi u svetu promenili otkad je ova knjiga napisana, ali kao što je slučaj i s drugim velikim knjigama, ideje koje su u njima izražene uvek se mogu i moraju iznova razmatrati. Razmatranje se n

aravno vrši radi boljeg razumevanja današnjih uslova i istorisjkih prilika koje su doprinele njihovom nastanku, a sve u svrhu, koliko god to poetski zvučalo, bolje budućnosti i oplemenjivanja ljudskoga duha. Takvi argumenti i protivargumenti kao i povezane rasprave nešto su što je u današnjoj kulturi potrebno, kako zbig opšteg smera razvoja, tako i zbog mnogih nemilih događaja u poslovnoj i javnoj sferi u poslednje vreme.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kapitalizam , Globalizacija
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Mate; 2012; Broširani povez; latinica; 23 cm; 100 str.; 978-953246112-1;