knjizara.com
Kapitalizam, sam - budućnost sistema koji vlada svetom

Branko Milanović (autor)

Kapitalizam, sam - budućnost sistema koji vlada svetom
2530 din
U korpu

Ovo je knjiga erudicije i originalnih uvida… Milanović je odlično pripremljen za važan i težak zadatak kog se prihvatio… Knjiga je akademski pisana i ispunjena podacima, ali njen pripovedački stil vezuje pažnju čitaoca… Milanović izlaže istoriju uspona autoritarnog kapitalizma, kako u zemljama koje su nekada bile ovaploćenje liberalnog kapitalizma, kao što su Sjedinjene Američke Države, tako i u zemljama poput Kine, koje su delimično kapitalističke, ali ne daju nagoveštaja da bi mogle postati i liberalne… Kao virtuoz svoje discipline, Milanović je nenadmašan u kompiliranju i tumačenju podataka.
Robert Katner (New York

Review of Books)

Briljantan nastavak kapitalne knjige Globalna nejednakost. Na osnovu rezultata sopstvenih istraživanja i uobičajeno širokih istorijskih uvida, Branko Milanović otvara neka od ključnih pitanja o našoj budućnosti.
Gordon Braun, bivši premijer Velike Britanije

Vodeći ekspert za probleme ekonomske nejednakosti upozorava nas da to što je kapitalizam uspešno potisnuo sve rivalske ekonomske sisteme ne znači da je budućnost liberalnih demokratija osigurana. Amoralna potera za profitom u liberalnim kapitalističkim društvima urušava etičke norme na kojima otvorenost i demokratija počivaju, tvrdi on; isti trend sada preti da nas približi autoritarnijim oblicima organizacije kapitalističkog društva, poput onog u Kini.
(The Economist)

Malo je ekonomista koji se mogu porediti sa Milanovićem i njegovom izuzetnom erudicijom ili njegovom veštinom u povezivanju naizgled raznorodnih podataka sa složenim filozofskim idejama na osnovu kojih razvija koherentnu i za naše doba veoma relevantnu tezu. Po širini i zahvatu ovo je jedna od najambicioznijih knjiga iz oblasti ekonomije u ovoj godini, svakako jedna od najfascinantnijih.
Pro Market

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Politička ekonomija , Kapitalizam , Globalizacija
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Akademska knjiga; 2020; Tvrd povez; latinica; 23 cm; 302 str.; 978-86-6263-365-1;