knjizara.com
Afera Kolumbo

Stiv Beri (autor)

Afera Kolumbo
rasprodato

Tom Sejgan, novinar-istraživač, dobitnik Pulicerove nagrade, pisao je članke sa raznih zanimljivih mesta u svetu, koji su pogađali pravo u metu. Međutim, kada je njegov kontroverzni izveštaj razotkriven kao obmana, njegov profesionalni ugled je uništen. Sada živi u izgnanstvu, progonjen lošim odlukama i šokantnom istinom koju nikada nije mogao da dokaže: da je njegov sunovrat bio smišljeni čin sabotaže nepoznatog neprijatelja. Ali pre nego što je Sejgan uspeo da okonča sebi muke, umešala se sudbina u liku tajanstvenog stranca sa zahtevom koji se ne može ignorisati.
Zakarija Sajmon ima izgled naučnika, dušu propalice i vatrenu posvećenost fanatika. Njegovoj milosti pre

puštena je ćerka Toma Sejgana koja se otuđila od njega. Sajmon očajnički želi nešto što samo Sejgan može da mu da: ključ rešenja misterije stare pet stotina godina, neprocenjivo vredno znanje sa eksplozivnim političkim značajem u savremenom svetu. I za Sajmona i Sejgana ulozi su visoki, cilj izuzetno ličan, a posledice protivljenja bilo kom od ove dvojice ljudi mogu izazvati katastrofu.
U riskantnom pohodu od Floride preko Beča pa do Praga, i najzad do planina Jamajke, dva čoveka sukobljavaju se u opasnoj igri. Usput će se obojici život okrenuti naglavačke – a sve što znamo o Kristiforu Kolumbu sada će se promeniti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 350 str.; 978-86-10-00288-1;