knjizara.com
Faktor Omega

Stiv Beri (autor)

Faktor Omega
1199 din
U korpu

Zagonetno remek-delo. Tajna koje su se plašili vekovima. Čovek u potrazi za istinom.
Tokom vekova, čuveni Gentski oltar trinaest puta je vandalizovan, demontiran ili ukraden. Zašto?
Kakve tajne krije?
Specijalni agent Nikolas Li radi za Unesko, a njegov posao je vraćanje ukradenih umetničkih dela. Kada otputuje u Belgiju u posetu ženi iz svoje prošlosti, sasvim slučajno nailazi na trag dvanaestog panela oltarske ploče u Gentu, koji je ukraden 1934. godine pod okriljem noći i koji od tada niko nije video. Uskoro će

biti uvučen u ogorčeni sukob koji tinja skoro dve hiljade godina: na jednoj strani su Device Svetog Mihaila, tajni red monahinja i čuvara velike istine, a na drugoj Vatikan, koji je vekovima želeo da pronađe i poseduje ono što monahinje čuvaju. Zbog Nika su monahinje napokon razotkrivene, a njihova tajna dovedena je u veliku opasnost – ranjivost koju Vatikan brzo pokušava da iskoristi uz pomoć ambicioznog kardinala i korumpiranog nadbiskupa.
Od mirnih kanala Genta do visokih bedema Karkasona i, konačno, drevne opatije visoko u francuskim Pirinejima, Nik mora da se suoči sa savremenim krstaškim pohodom čiji je cilj da eliminiše šokantnu istinu iz prošlosti čovečanstva. Uspeh ili neuspeh – život ili smrt – sve zavisi od faktora Omega.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 350 str.; 978-86-10-04857-5;