knjizara.com
Živojin M. Perić : ličnost i delo

Živojin M. Perić : ličnost i delo
1650 din
U korpu

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu obeležio je 2018. godine značajan jubilej jednog od svojih velikana: 150 godina od rođenja Živojina M. Perića (1868–1953), našeg profesora, dekana, dopisnog člana Srpske kraljevske akademije, počasnog doktora Univerziteta u Lionu, autora više stotina važnih stručnih članaka i knjiga, najviše iz oblasti građanskog prava.
Godišnjica rođenja profesora Perića obeležena je sa više manifestacija. U godini jubileja raspisan je poziv za učešće na naučnom skupu „Živojin M. Perić – ličnost i delo”, u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti. Sama konferencija održana je 5. i 6. decembra 2019. godine, uz veliku posećenost i živ

e diskusije. Skup su svojim pozdravnim govorima otvorili dekan Pravnog fakulteta, prof. dr Zoran Mirković, predsednik SANU, prof. dr Vladimir Kostić, i predsednica Organizacionog odbora, prof. dr Marija Draškić. Učesnici su bili nastavnici sa više pravnih fakulteta u zemlji i regionu, naučnici iz instituta, pa čak i nezavisni istraživači, u različitim fazama svoje karijere, od profesora u penziji do mladih saradnika u nastavi. Sve to dobro pokazuje u kojoj meri je šira srpska naučna javnost shvatila koliko je osvrt na Perićevo delo značajan. U ovom zborniku sadržani su radovi sa ove konferencije, koji pokrivaju najrazličitije teme u vezi sa naučnim interesovanjima Živojina Perića.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Građansko pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu; 2021; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 345 str.; 978-86-7630-951-1;