knjizara.com
Građanski procesni zakoni u praksi

Građanski procesni zakoni u praksi
1350 din
U korpu

Neposredni povod za savetovanje “Građanski procesni zakoni u praksi” pa i zbornik koji ga prati je radna verzija izmena i dopuna Zakona o parničnom postupku.
Kada se raspravlja o reformi najvažnijeg i osnovnog procesnog zakona prirodno je da se analizira praksa njegovog logičnog nastavka Zakona o izvršenju i obezbeđenju, pa samim tim i rada javnih izvršitelja, ali i predstavnika nove pravosudne profesije javnih beležnika, jer svi zajedno predstavljaju zaokruženu celinu. Reformisani ZPP treba da uspostavi balans između potrebe za efikasnijim i bržim suđenjem, sa jedne strane, i materijalnom istinom i pravdom, sa druge, kao vrhunskim kriterijumima kojima teži svaki poredak.
Autori refera

ta su, prevashodno, praktičari sudije svih nivoa, javni izvršitelji, notari, ali i doktori prava.Zbornik radova može biti od koristi svim pravnicima – praktičarima, koji se bave građanskim i privrednim pravom, ali i državnim organima, ministarstvima, a naročito Ministarstvu pravde, koje prati izvršenje zakona i predlaže izmene i dopune.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Građansko procesno pravo , Građansko pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Glosarijum; 2021; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 264 str.; 9788662970473;