knjizara.com
Zimsko putovanje do reka Dunava, Save, Morave i Drine ili Pravda za Srbiju

Peter Handke (autor)

Zimsko putovanje do reka Dunava, Save, Morave i Drine ili Pravda za Srbiju
rasprodato

Ime Petera Handkea, vrhunskog intelektualca svetskog renomea, nobelovca, pisca doslednog svom putu, na kojem je stvaralaštvo na visinama koje nemaju ustupke nikakvim kompromisima, danas, u ovom vremenu, planetarno najjače odjekuje. I odjeknulo je kao bomba da je najpoznatiji i opusom najplodniji i najnagrađivaniji pisac koji piše na nemačkom jeziku dobitnik Nobelove nagrada za književnost za 2019. godinu.
Odjekivalo je i pre skoro tri decenije, kada je njegov glas bio poseban i po svemu različit od kakofonije kojom su mnogi zapadni intelektualci horski optuživali Srbiju za najveće a nedokazane zločine, za šta je platila sankcijama, a kasnije, na kraju 20. veka, i st

rašnim žrtvama i stradanjem zemlje u NATO bombardovanju.
Početkom devedesetih, Austrijanac Peter Handke, proslavljeni pisac, izuzetni filmski scenarista i pozorišni stvaralac, ilustrator i društveni aktivista, gledao je i slušao, kao u direktnom prenosu, kako nestaje jedna velika država, kako se raskomadava u krvi i ratu, u desetinama hiljada smrti, u raskućenim domovima, uništenim životima... A "krivac" je bio samo jedan, Srbija! Na to Handke nije mogao da pristane!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Austrijska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Večernje novosti:Štampar Makarije; 2020; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 114 str.; 978-86-6311-281-0;