knjizara.com
Tablasi Dajmijela
izveštaj zaobilaznog svedoka u procesu protiv Slobodana Miloševića

Peter Handke (autor)

Tablasi Dajmijela
399 din
U korpu

U drugom eseju o Haškom tribunalu, napisanom 2005. godine, naslovljenom Tablasi Dajmijela – Izveštaj zaobilaznog svedoka u procesu protiv Slobodana Miloševića, Handke, pored ostalog, govori o suđenju Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom i o svojoj poseti Miloševiću u zatvoru u Ševeningenu.
Drugi razlozi za moje nesvedočenje u procesu protiv Miloševića neuporedivo su uverljiviji od ovog prvog (nelegitimnost ili samovolja Tribunala, koji su bivali sve bleđi s mojim ponovljenim učestvovanjem u dekoru ovog sudskog pozorišta, prenaglašenog svakim pragom, svakim uglom, svakim staklom za razdvajanje, svakom sudijskom togom). Pa ipak, sada mi se

čini kao da svi oni, baš svi, potiču iz onog početnog razloga koji kao da je obesnažen. Ove dalje razloge svakako neću navoditi, već ću ih možda pustiti da se razvijaju dok budem dalje pripovedao o onome što se dogodilo posle objavljivanja pomenutog spiska svedoka; a pustiću ih da se razvijaju, dok ih budem ispisivao, odnosno zapisivao, prvo zbog samog sebe.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Slobodan Milošević , Hag
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2020; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 80 str.; 978-86-515-1703-0;