knjizara.com
Žena iz Saeca

Grete Rulon (autor)

Žena iz Saeca
594 din
Stara cena: 660 din
U korpu

Žena iz Saeca je roman koji ne može da se svrsta ni u jedan određeni žanr, ali se najpre može opisati kao mešavina horora i krimi romana. Džulija Flin je lepa, mlada bogatašica koja je ubijena pre godinu dana, ali živi u svesti glavnog junaka forenzičara Rodnija Šije, sećanjima njenog brata, čuvenog pisca, bivšeg vernika, mašti dečurlije iz komšiluka. Pa ipak, niko ne veruje da je mrtva jer su je svi oni viđali tih dana kako ide u kupovinu i odlazi na posao.
U učmalom grad

iću izmišljene države u centralnoj Americi, gde su ubili predsednika, miran život svih učesnika u romanu iznenada počinje da se kovitla i pretače iz jave u san, mašte u stvarnost, priviđenja u noćnu moru što će dovesti do raspleta događaja izvan svih poimanja. Ono što je neizrecivo briljantno je ispričano u romanu i sigurno će biti interesantno ljubiteljima horor i krimi romana.
Ova mračna pripovest o tamnoj strani ljudske prirode, destruktivnosti i izopačene seksualnosti razotkiće jedan svet u kome junakinja dva puta umire, Stiv, mladić bez budućnosti, strada od ujeda zmije, ostareli lekar homoseskualac, takođe, bez budućnosti odlučuje da se baci pod točkove autobusa, a vozač kamiona otkriva da je njegov podrum pun leševa. Zahvaljujući majstorskom pripovedanju Grete Rulon, čitaoca ne napušta pažnja do kraja romana i tad shvata da se radnja završava onako kako nije mogao ni da nasluti. Nepredvidivo, neočekivano!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Danska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Albatros plus; 2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 256 str.; 978-86-6081-104-4;