Visual Basic 2005 - rad sa objektima

Deborah Kurata (autor)

Visual Basic 2005 - rad sa objektima

467 din

Stara cena: 550 din

U korpu

Sveobuhvatni vodič za objektno-orijentisani razvoj pomoću jezika Visual Basic 2005.Knjiga Visual Basic 2005 – rad sa objektima je autoritativan vodič za objektno-orijentisano projektovanje, arhitekturu i razvoj primenom programskog jezika Visual Basic 2005. Autor, Deborah Kurata, je istinski pionir u kreiranju objektno-orijentisanih aplikacija primenom programskog jezika Visual Basic. U ovoj knjizi ona nastavlja da pruža jasna objašnjenja i predstavlja najbolja lična iskustva vezana za primenu objektno-orijentisanih tehnika u programskom jeziku Visual Basic 2005.

Ona je nagrađena prestižnom titulom MVP, koju joj je kompanija Microsoft dodelila zbog veština koje poseduje i svog doprinosa programerskoj zajednici.
Kurata počinje knjigu konciznim uvodom u osnove objektno-orijentisanog koncepta i Visual Basic 2005 funkcionalnostima koje ga podržavaju. Nakon toga uvodi pragmatičan i fleksibilan pristup projektovanju efikasnih aplikacija i radni okvir za razvoj aplikacija. Zatim slede objašnjenja vezana za proces kreiranja slojeva korisničkog interfejsa, poslovne logike i pristupa podacima u okviru aplikacije, uz naglašavanje ključnih VB 2005 tehnika i isticanje najboljih iskustava. Aktivnosti koje se obavljaju korak po korak, i objašnjenje daljeg toka razvoja aplikacije, omogućavaju vam da kroz praktične primere dođete do savršenstva; aplikacija koju budete kreirali može da vam služi kao polazna tačka za razvoj bilo kog drugog projekta.

Ova knjiga prikazuje kako alati, koje nudi Visual Studio 2005 integrisano razvojno okruženje, u kombinaciji sa objektno-orijentisanim pristupom mogu pomoći da se umanji složenost razvoja softvera, i istovremeno poboljša produktivnost

Jasno objašnjava osnovne koncepte objektno-orijentisanog razvoja: klase, nasleđivanje, interfejse, scenarije i još puno toga.Predstavlja pragmatičnu, fleksibilnu metodologiju za projektovanje softvera, koja olakšava analiziranje i projektovanje aplikacija u relanim situacijama.Obuhvata kreiranje sloja korisničkog interfejsa korišćenjem osnovne klase formi, pragmatičnih interfejsa i povezivanja sa objektima.Detaljno objašnjava kreiranje sloja poslovne logike korišćenjem osnovne klase poslovnih objekata i validacionih pravila.Demonstrira način na koji se kreira sloj za pristup podacima primenom ADO.NET tehnologije.Prikazuje najbolja iskustva i savete za iskusnije .NET projektante, za one koji tek počinju korišćenje .NET tehnologije, kao i za one projektante koji prelaze sa VB6 na .NET.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Visual Basic
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2007; Broširani povez; latinica; 24 cm; 520 str.; 978-86-7310-417-1;