knjizara.com
Visual Basic 2008 baze podataka
od početnika do profesionalca

Džejms Hadlston, Vidja Vrat Agarval (autor)

Visual Basic 2008 baze podataka
1870 din
U korpu

ored toga što ćete naučiti osnove baza podataka, kao što je korišćenje SQL-a za rad sa bazama podataka, u knjizi ćete pronaći detaljne tehnike, propraćene programskim kododm, koje se u Visual Basicu 2008 koriste u raznim situacijama. Ova knjiga, prepuna programskog koda i objašnjenja, je u potpunosti prerađena za .NET 3.5 i sadrži savremena rešenja u oblasti programiranja, tako da ćete ih koristitit u gotovo svim vašim .NET projektima.

*

Knjiga sadrži detaljne instrukcije za instaliranje i konfigurisanje neophodnih alatki
* Objašnjeni su svi neophodni koncepti i sintaksa postavljanja SQL upita i ažuriranja podataka, tako da nije neophodno prethodno znanje o relacionim bazama podataka ili SQL-u.
* Objašnjava se koriš
* ćenje ADO.NET transakcija, izuzetaka i događaja Objašnjene su osobine ADO.NET-a koje se odnose na obradu XML-a, teksta i binarnih podataka u Visual Basicu 2008
* Svi koncepti su objanjeni kroz veoma jasne primere programskog koda

Šta ćete naučiti

* Kako funkcionišu relacione baze podataka i kako da ih koristite
* Kako se u Visual Basicu ADO.NET koristi za rad sa bazama podataka
* Kako da u T-SQL-u napravite uskladištene procedure i kako da ih koristite u Visual Basic programima
* Kako da XML koristie u aplikacijama za rad sa bazama podataka
* Kako da, koriste
* ći LINQ, pojednostavite programiranje baza podataka u Visual Basicu Kako da instalirate SQL Server 2005 Express i kako da pomo
ću njega naučite da pravite baze podataka

Kome je knjiga namenjena?

Knjiga „Upoznavanje sa VB 2008 bazama podataka" je namenjena svakom VB programeru. Za programiranje baza podataka je potrebno relativno malo znanja o Visual Basicu, ali mnogo znanja o konceptima relacionih baza podataka i upitnom jeziku SQL. U ovoj knjizi se pretpostavlja da nemate nikakvog iskustva sa relacionim bazama podataka. Koristeći knjigu ćete, kroz praktične primere, naučiti kako se pomoću SQL-a prave i koriste relacione baze podataka i kako se sa takvim bazama podataka radi u Visual Basicu. Gotovo svaka aplikacija mora da koristi bazu podataka, pa ćete zbog toga u ovoj knjizi naučiti sve što je potrebno za pravljenje profesionalne aplikacije za rad sa bazama podataka.

Nekoliko reči o ediciji knjiga „Od početnika do profesionalca" izdavačke kuće Appress

Edicija knjiga „Od početnika do profesionalca" izdavačke kuće Appress je pravi izvor informacija koje su vam neophodne za dobijanje posla. Pomoću ovih knjiga ćete naučiti standardne i važne tehnologije jer su osmišljene tako da ih mogu koristiti svi, od početnika do profesionlaca. Prvo ćete saznati šta sve treba da znate – ali bez nepotrebne teorije i dodatnih materijala. Znanje ćete uvećavati tako što ćete postupno praviti praktične projekte. Dakle, bez obzira da li želite da napredujete ili samo da naučite nešto novo, edicija knjiga „Od početnika do profesionalca" izdavačke kuće Apress će vam u tome pomoći – to je pouzdan vodič kroz nepoznatu teritoriju!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Visual Basic
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2009; latinica; 24 cm; 407 str.; 978-86-7310-435-5;