knjizara.com
Raspberry Pi Pico
Programirajte, izradite i naučite više od 50 projekata koristeći MicroPython i RPi Pico

Dogan Ibrahim (autor)

Raspberry Pi Pico
1950 din
U korpu

Raspberry Pi Pico je modul mikrokontrolera visokih performansi dizajniran posebno za fizičko računarstvo. Mikrokontroleri se razlikuju od računara sa jednom pločom, kao što je Raspberry Pi 4, po tome što nemaju operativni sistem. Raspberry Pi Pico se može programirati tako da izvršava jedan zadatak veoma efikasno u okviru aplikacija za kontrolu i praćenje u stvarnom vremenu koje zahtevaju brzinu. ’Pico’ kako ga zovemo, zasnovan je na brzom, efikasnom i jeftinom dvojezgarnom ARM Cortex-M0+ RP2040 čipu mikrokontrolera koji radi na najviše 133 MHz i ima 264 KB SRAM memorije i 2 MB fleš memorije. Osim velike mem

orije, Pico ima još atraktivnije funkcije uključujući ogroman broj GPIO pinova i popularne interfejs module kao što su ADC, SPI, I2C, UART i PWM. Za kraj, čip nudi brze i precizne tajmer module, hardverski interfejs za debagovanje i unutrašnji senzor temperature.
Svi projekti navedeni u knjizi su u potpunosti testirani i funkcionišu.
Da biste pratili projekte, potrebno je samo osnovno iskustvo u programiranju i elektronici. Za sve opisane projekte navedeni su kratki opisi, blok dijagrami, detaljni dijagrami kola i kompletni listinzi MicroPython programa. Čitaoci mogu pronaći listinge programa na Elektro veb stranici koja je kreirana tako da podrži knjigu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Raspberry Pi
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Agencija EHO; 2024; Broširani povez; latinica; 24 cm; 247 str.; 978-86-80134-53-6;