knjizara.com
Kontrola vašeg doma uz Raspberry Pi
Bezbedno, modularno, otvorenog koda i nezavisno

Koen Vervloesem (autor)

Kontrola vašeg doma uz Raspberry Pi
2145 din
U korpu

Otkako je predstavljen Raspberry Pi, entuzijasti ga koriste za automatizaciju svojih kuća. Raspberry Pi je moćan računar u malom pakovanju, sa mnogo opcija za međusobno povezivanje radi kontrole različitih uređaja. U ovoj knjizi je prikazano kako možete da automatizujete svoj dom koristeći Raspberry Pi. Naučićete kako da koristite različite bežične protokole za kućnu automatizaciju, kao što su Bluetooth, radio talasi 433,92 MHz, Z-talasi i Zigbee. Ubrzo ćete svoj dom automatizovati koristeći Python, Node-RED i Home Assistent i čak ćete moći da razgovarate sa vašim sistemom kućne automatizacije. Sve se to radi na bez

bedan način pomoću modularnog sistema, potpuno otvorenog koda, bez oslanjanja na usluge trećih strana. Vi kontrolišete svoj dom i niko drugi.

Na kraju ove knjige možete da instalirate i da konfigurišete Raspberry Pi kao izuzetno fleksibilan mrežni prolaz za kućnu automatizaciju za protokole po vašem izboru i da povežete različite usluge sa MQTT-om da biste dobili vaš sistem. Ovaj „uradi sam“ pristup je malo teži od instaliranja gotovog sistema kućne automatizacije, ali u tom procesu možete mnogo toga naučiti i na kraju ćete tačno znati šta pokreće vašu kuću i kako da to podesite. Zbog toga vas pre svega zanima Raspberry Pi, zar ne?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Raspberry Pi
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Agencija EHO; 2020; Broširani povez; latinica; 23 cm; 326 str.; 978-86-80134-30-7;