knjizara.com
Raspberry Pi : hardverski projekti

Dogan Ibrahim (autor)

Raspberry Pi : hardverski projekti
1815 din
U korpu

Raspberry Pi je računar veličine kreditne kartice sa mnoštvom primena kao što su računarstvo, reprodukcija muzike i video materijala i kao upravljačka jedinica za aplikacije u industriji, komercijali i domaćinstvu.
Ova knjiga je o računaru Raspberry Pi i njegovoj upotrebi u kontrolnim aplikacijama. Knjiga objašnjava jednostavnim rečima uz primere, kako konfigurisati RPi, kako instalirati i koristiti Linuks operativni sistem, kako pisati programe uz pomoć programskog jezika Phyton i kako razviti hardverske projekte.
Knjiga počinje uvodom u računar Raspberry Pi i pokriva teme nabavke potrebne opreme i instalacije i upotrebe Linuks operativnog sistema u komandnom modu rada. Uz pomoć kor

isnički orijentisanog grafičkog radnog okruženja se objašnjavaju primeri aplikacija. Mrežni interfejs RPi-ja je objašnjen jednostavnim koracima i prikazuje kako se računara može pristupiti sa drugog udaljenog računara ili laptopa.
Ostatak knjige pokriva programiranje u programskom jeziku Phyton, alate za razvoj hardvera, detalje hardverskog interfejsa i projekte bazirane na RPi-ju.
Svi projekti koji su navedeni u knjizi su provereni i spremni su za rad. Uz svaki projekat su date sledeća poglavlja:

Naziv projekta
Opis projekta
Blok dijagram projekta
Električna šema projekta
Opis programa projekta uz pomoć PDL (Program Description Language)
Kompletan listing programa
Opis programa

Knjiga je idealna za one koji sami izučavaju programiranje i Rpi hardver, a namenjena je i studentima elektronike ili elektrike, pogonskim inženjerima, istraživačima i hobistima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Raspberry Pi
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Agencija EHO; 2014; latinica; 24 cm; 292 str.; 978-86-80134-02-4;