Vernik

Joakim Sander (autor)

Vernik

1019 din

Stara cena: 1199 din

U korpu

Novi roman u serijalu o Klari Valden.
Izvanredno osmišljen roman iz serijala o Klari Valden, sa složenim zapletom, koji najaktuelnije političke teme našeg vremena pretvara u prvoklasnu fikciju.
Jasmina Ajam je u bekstvu od prošlosti provedene u opasnom stokholmskom predgrađu i započinje novi život baveći se otkrivanjem trendova u Njujorku. Jednog dana dobija iznenađujuću poruku: na ulicama Stokholma odigravaju se neredi koji su naizgled u vezi sa nestankom njenog brata Fadija.
Na tragu glasina da se Fadi radikalizovao i poginuo boreći se za ISIS u Siriji, Jasmina se vraća u Stokholm da bi otkrila šta se zaista dogodilo sa njenim bratom.

Tamo će se naći usred opasne mreže suprotstavljenih interesa i nasilja koje ide mnogo dalje od uličnih bandi iz njenog detinjstva.

Za to vreme, u Londonu, Klara Valden je dobila posao na institutu za istraživanje ljudskih prava i radi na izveštaju koji treba da predvidi posledice privatizacije policije. Kada Klara otputuje u Stokholm da bi svoje nalaze predstavila zvaničnicima Evropske unije, laptop će joj biti ukraden, a jedan njen kolega gurnut na šine metroa. Pošto se Jasmini i njoj putevi ukrste, Klara počinje da uviđa da možda i nesvesno radi u korist mračnih planova moćnika koje ništa neće zaustaviti u postizanju njihovih ciljeva.

„Elegantno napisan triler. Promišljen i uznemirujuće verodostojan.“ Dagens Nyheter

„Politički triler Joakima Sandera koji nas vodi u mračan svet terorizma i EU lobista. Ovde nije uvek lako razdvojiti istinite događaje od fikcije.“ Sydsvenskan

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Švedska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 467 str.; 978-86-521-2508-1;