knjizara.com
Uzgredna razmišljanja (1983-2008)

Vladeta Jerotić (autor)

Uzgredna razmišljanja (1983-2008)
rasprodato

U ovoj knjizi svoje tekstove autor je podelio u nekoliko poglavlja: Duhovne teme (Hrišćanstvo i misionarstvo, Postoji li čistilište?…), Zabeleženo u 2007, Zabeleženo u 2008, Iz današnje erotsko-seksualne prakse (Kako muškarac gleda (vidi) ženu? Da li me moja devojka voli? Kako muž i žena upropaste svoj brak?…)

Poseban, jedinstven, a opet sasvim običan u svojoj lepoj skromnosti, Jerotić nam uliva čovekoljublje i utvrđuje veru u punoću smislenog života.

„Nije, doduš

e, lako voleti čoveka onakvog kakav jeste, ali samo ako budemo u stanju da ga ne samo prihvatimo, već i da ga zavolimo upravo onakvog kakav jeste, podstaći ćemo ga da postane onakav kakav može da bude. Zato, ako nekoga stvarno volite, pokušajte da ga promenite svojom ljubavlju, a ne ultimatumima“.

Vladeta Jerotić je rođen 1924. godine u Beogradu u kome je završio gimnaziju i medicinski fakultet.Specijalizirao je neuropsihijatriju, a u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj psihoterapiju. Radio je više decenija kao šef Psihoterapeutskog odeljenja bolnice „Dr Dragiša Mišović“. Od 1985. kao profesor po pozivu predaje Pastirsku psihologiju i medicinu na Teološkom fakultetu u Beogradu.
Jerotić je razvio obimnu i plodnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti religije i psihoterapije i filosofije i psihijatrije. Takođe je održao predavanja iz psihijatrije, religije i književnosti u gotovo svim većim gradovima Jugoslavije.
Od 1984. godine Vladeta Jerotić je član Udruženja književnika Srbije, a redovan je član Medicinske akademije i dopisni član Srpske akademije nauka.

Akademik Vladeta Jerotić preminuo je 4. septembra 2018.godine u Beogradu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihologija ličnosti , Psihoterapija , Psihoterapija
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Ars Libri:Partenon; 2008; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 151 str.; 978-86-7588-125-4;