knjizara.com
Uvod u finansije

Jasna Atanasijević (autor)

Uvod u finansije
1430 din
U korpu

„Svako poglavlje udžbenika počinje jasno napisanim ciljem, sledi teorijski deo praćen primerima, diskusijom i nizom zadataka za proveru znanja. Apstraktni koncepti su ilustrovani primerima iz srpske privrede i društva, što je jedinstven kvalitet ovog rukopisa. Ilustracije uvedenih teorijskih pojmova često su date u vidu primera iz medija, praćene komentarima autora kojima se dodatno pojašnjavaju pojmovi i relacije. Brojni grafikoni omogućavaju čitaocu da potpuno razume definisane pojmove. Diskusija autora nakon uvođenja pojmova i teorijskih koncepata podstiče na razmišljanje. Veliki broj pr

imera, koji su izloženi na moderan način, uz korišćenje realnih situacija i pojmova iz savremenog života u Srbiji i regionu, olakšava praćenje gradiva.”
Nataša Krejić,
profesor na Departmanu za matematiku i informatiku,
Prirodnomatematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu

„Rukopis je metodički prilagođen studentima koji se prvi put sreću sa osnovnim ekonomskim pojmovima i konceptima. Samim tim, ne samo da zadovoljava potrebe predmeta za koji je pisan nego i pruža čitaocu jasniju sliku o ulozi finansijskih tržišta i institucija u širem ekonomskom okruženju.”
Miloš Božović,
profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu

„U današnje vreme mnoge profesije zahtevaju primenu koncepata iz finansija i ekonomije. Udžbenik Uvod u finansije napisan je tako da svi koji nisu prethodno obrazovani u ovim oblastima mogu na prijemčiv i zanimljiv način da ovladaju osnovnim konceptima. Pored široko postavljenog sadržaja sa neophodnim osnovnim pojmovima, udžbenik daje i okvir za kritičko promišljanje o složenijim aspektima finansijskog poslovanja koji su deo svakodnevice biznisa, ali i svakog pojedinca. Udžbenik je svojim primerima i osvrtima posebno prilagođen ekonomskoj realnosti u Srbiji.”
Aleksandar Vlahović,
predsednik Saveza ekonomista Srbije

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Finansije
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Akademska knjiga; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 438 str.; 978-86-6263-313-2;