Uvod u antropologiju

Ugo Fabijeti (autor)

Uvod u antropologiju

rasprodato

Svrha ove knjige je da pokaže i objasni zašto je antropologija neophodna da bi se razumeo savremeni svet. Budući da se bavi mitovima, obredima i plemenima izgubljenim u pustinjama i prašumama, antropologija naizgled nije blisko povezana sa svetom kojim vladaju televizija, film i Internet. Ipak, ispod digitalne i medijske komunikacije, u pozadini slika i reči koje svakodnevno koristimo, poput slojeva zemlje koji čine kontinente i plove okeanima, nalaze se naslage smisla koje su se vekovima taložile tokom kulturnih dodira, preplitanja, razdvajanja i spajanja.

U stvarnosti, u kojoj se kulturna iskustva naizgled izjednačuju jer ih ujedinjuje ista tržišna, potrošačka, materijalna i simbolička logika, analiza kultura otkriva nam duboke razlike koje su obeležje života u ?globalnom selu?.

Redovni profesor antropologije na Univerzitetu Bikoka u Milanu Ugo Fabijeti, pored predavanja i teorijskog rada, redovno obavlja istraživanja u Saudijskoj Arabiji, Iranu i Pakistanu. Roberto Maligeti je takođe profesor na Univerzitetu Bakoka, a Vićenco Matera predaje antropologiju na više univerziteta u Italiji. Njegova najpoznatija dela su Etnografija i Kulturna i lingvistička antropologija.


Ostali naslovi iz oblasti: Antropologija

Izdavač: Clio; 2002; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 316 str.; 86-7102-043-6;