knjizara.com
Ugovori u poslovanju privrednih društava
sa primerima ugovora i sudskom praksom

Dragan Čokorilo, Ratomir Slijepčević, Milutin Srdić (autor)

Ugovori u poslovanju privrednih društava
rasprodato

U prošloj godini i u prvom kvartalu ove godine donet je veliki broj novih zakonskih propisa kojim su regulisani odnosi u različitim privrednim delatnostima. Samim tim nastala je potreba za izdanjem priručnika koji na jednom mestu prezentira sve propise o ugovornim odnosima, a koja može korisno poslužiti licima koja kao privrednici, zaključuju različite ugovore u privrednom poslovanju.

Priručnik: "Ugovori u poslovanju privrednih društava i preduzetnika" obuhvata objašnjenja osnovnih instituta ugovornog prava, odgovarajuće zakonske propise i odabranu sudsku praksu iz oblasti privrednog poslovanja. U priručni

ku su dati primeri obrazaca velikog broja ugovora koji mogu da posluže kao pomoć korisnicima da u tržišnoj privredi sa svojim partnerima ugovore sve relevantne činjenice, kako bi se privredni poslovi brže i efikasnije odvijali i sa što manje sudskih sporova. Priručnik sadrži i tekstove propisa, koji su neophodni privrednim subjektima u svakodnevnom poslovanju, a koji su objavljeni do kraja aprila 2005. godine.

U priručniku su dati primeri ugovora i drugih opštih akata privrednih društava u skladu sa novim Zakonom o privrednim društvima, koji mogu poslužiti za usklađivanje preduzeća sa tim zakonom, zatim ugovori o radu i u oblasti rada u skladu sa novim Zakonom o radu i drugi ugovori u privredi koji se zaključuju u skladu sa novim propisima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ugovori , Obligaciono pravo , Trgovinsko pravo , Privredno pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Privredni savetnik; 2005; ćirilica; 25 cm; 855 str.; 86-7323-034-9;