knjizara.com
Kompanijsko pravo Republike Srbije
savremene tendencije razvoja i instituti komunitarnog prava

Marijana Dukić Mijatović (autor)

Kompanijsko pravo Republike Srbije
2178 din
Stara cena: 2420 din
U korpu

Autorka ove monografije prof. dr Marijana Dukić Mijatović definiše […], važeće nacionalno zakonodavstvo naše zemlje u ovoj oblasti, ali posvećuje i veliku pažnju komunitarnom pravu, odnosno, društvima osnovanim na evropskom prostoru koja moraju da doprinesu poboljšanju poslovne aktivnosti, kako u zemljama članicama EU, tako i van ove organizacije. U ovoj monografiji nalazimo i praksu, ali i uporednopravni pregled regulisanja mnogih pitanja vezanih za status privrednih subjekata. Naročita paž

nja se poklanja aktima Evropske unije u ovoj oblasti, što predstavlja značajan doprinos u daljem regulisanju ove materije kod nas, kao i definisanja daljih koraka u uvođenje novih formi koje nalazimo u EU u našu legislativu, a što je već započeto pre nekoliko godina, tačnije 2018, dok se implementacija očekuje od 1. januara 2025. godine.
Sigurno je da će ova monografija biti konstruktivan vodič u proučavanju ove materije, a osim toga, ova monografija će moći da se koristi i kao dopunska udžbenička literatura.
Izvod iz predgovora
Akademika, prof. emeritusa dr Mirka Vasiljevića,
Prof. dr Vladimira Čolovića i
Prof. dr Vladimira Marjanski

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Privredna društva , Trgovinska društva , Kompanijsko pravo , Privredno pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 134 str.; 978-86-519-2989-5;