U društvu vedrih dama

Aleksandar Mekol Smit (autor)

U društvu vedrih dama

420 din

Stara cena: 495 din

U korpu

Pred nama je novi nastavak internacionalnog bestselera Prva damska detektivska agencija Aleksandra Mekol Smita, knjige koju je za 7 godina na 27 jezika pročitalo 7 miliona čitalaca širom sveta.

Dragocena Ramocve, bocvanska privatna istražiteljka vedrog duha i “tradicionalne građe”, najzad se udala za gospodina Dž. L. B. Matekonija iz Brzih motora Tlokvenga, njena detektivska agencija radi punom parom i život je dobar da bolji ne može biti...U stvari... može. Da nije pokušala da spreči jednu nezgodu, ne bi doživela drugu – sudar između njenog malog belog kombija i bicikla. Taj nesrećni slučaj posledica je druge vrste sudara – sukoba ličnosti.

Naime, njena pomoćnica Mma Makuci žestoko se posvađala s jednim od šegrta u servisu. Mladića je zanela zgodna žena koja vozi mercedes, a svako zna kuda može da odvede zanos te vrste...

“Ima nečega gotovo božanski privlačnog u načinu na koji Aleksandar Mekol Smit piše o svakodnevnom životu u Bocvani... Teško je setiti se nekog savremenog pisca koji se u toj meri uživljava... Njegovi romani su ujedno i vrlo zabavni: ustanovio sam da i sama pomisao na njih izaziva osmeh na licu.”
Kreg Braun, Mail on Sunday

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 234 str.; 978-86-7963-271-5;