knjizara.com
Tri života Lusi Kabrol

Džon Berdžer (autor)

Tri života Lusi Kabrol
1188 din
U korpu

Ljudski život je borba - to je nit koja povezuje četrnaest priča i jedan roman Berdžerove trilogije. Borba protiv nepredvidljive prirode, nepravednih društvenih odnosa i sopstvene inercije; borba za dostojanstveno preživljavanje, koje podrazumeva i čuvanje sećanja na mrtve.
Lusi Kabrol, junakinja naslovne priče u ovoj knjizi, izuzetno je žilav borac: rodjena kad i dvadeseti vek, na svojoj koži je osetila oba njegova velika rata, ali nijednu od njegovih udobnosti. Fizički sitna i socijalno neznatna, povredjena i usamljena, ona u sukobu s pohlepom i ravnodušnošću uspeva da sačuva ne samo integritet već i ljubav. U drugoj priči M

arsel se bori protiv mašina i državne birokratije kao oličenja one nezajažljivosti koja je vrednosti života zamenila vrednošću novca. Katarinu, Martinu, Žozefa, Ibera... kao i ostale junake ove trilogije, retko vidimo u trenucima predaha: oni tegle, kopaju, sade, grade i trguju, a kada se iz svog rodnog mesta presele u obezličeni globalizovani prostor potrošnje - beže ili propadaju.
S predstavom "Tri života Lusi Kabrol" čuveni londonski Teatar komplisite gostovao je na Bitefu 1996. godine.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Fabrika knjiga; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 243 str.; 978-86-7718-104-8;