Bilo jednom u Evropi

Džon Berdžer (autor)

Bilo jednom u Evropi

rasprodato

Ispričane jezikom koji evocira usmenu tradiciju, istovremeno surovo direktnim i lirskim, ispletene oko ličnih sudbina onih kojima istorija ne podiže spomenike, ali ih žestoko šiba repom, protkane seoskim tračevima i šalama, ove priče imaju za potku najveće, univerzalne teme ljudske egzistencije: ljubav, smrt, usamljenost, borbu s prirodom, društvenu pravdu...
Alpsko selo u kojem junaci Džona Berdžera žive svoj jedini život izranja pred nama kao slika drukčije i nepoznate, ali u mnogo čemu ljudskije i uzbudljivije Evrope.
Beleška o autoru:
Džon Berdžer se rodio u Londonu 1926. godine. Danas živi u maloj seoskoj zajednici u francuskim Alpima.

Romansijer, scenarista i likovni kritičar, Berdžer je autor mnogih knjiga, medju kojima su About Looking, Ways of Seeing, Art and Revolution, G. (roman za koji je dobio Bukerovu nagradu), To the Wedding, King... Roman Ljiljak i Steg (Fabrika knjiga, 2005), treći deo trilogije Od tudjeg truda (prethodna dva dela su Tri života Lusi Kabrol i Bilo jednom u Evropi), prva je knjiga Džona Berdžera objavljena na srpskom jeziku. Sada čitaoci pred sobom imaju i drugu Berdžerovu knjigu na srpskom - "Bilo jednom u Evropi".

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Fabrika knjiga; 2008; Broširani povez; latinica; 20 cm; 207 str.; 978-86-7718-075-1;