knjizara.com
Predeli : Džon Berdžer o umetnosti

Džon Berdžer (autor)

Predeli : Džon Berdžer o umetnosti
1683 din
Stara cena: 1870 din
U korpu

„Ja se divim i volim knjige Džona Berdžera... Još od vremena Lorensa nije bilo pisca koji pridaje takvu pažnju čulnosti sveta dok, u isto vreme, odgovara imperativima savesti. On je čudesan umetnik i mislilac."
Suzan Zontag

Knjiga Predeli. Džon Berdžer o umetnosti je poslednja knjiga Džona Berdžera, i predstavlja kompilaciju eseja od 1950. do danas, koje je uredio Tom Overton.

Kao jedan od najuticajnijih intelektualaca našeg doba, vrsni pripovedač i mislilac, Džon Berdžer izaziva čitaoce da preispitaju svaku pretpostavku o ulozi kreativnosti u svojim životima. U ovoj sjajnoj z

birci različitih dela, od eseja, kratkih priča, pesama i prevoda, otkrivamo kako je Berdžer došao do svog jedinstvenog načina posmatranja, i kako ga oko umetnika, u ovim tekstovima, čini pripovedačem, a ne kritičarem. On odaje počast piscima i misliocima koji su uticali na njega – Valteru Benjaminu, Rozi Luksemburg, Bertoltu Brehtu...
Knjiga Predeli. Džon Berdžer o umetnosti – kao i knjiga Portreti – upotpunjavaju putovanje kroz istoriju umetnosti, koje će biti intelektualno merilo u godinama koje dolaze.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hermeneutika , Estetika
Ostali naslovi iz oblasti: Slikarstvo

Izdavač: Službeni glasnik; 2019; Broširani povez; latinica; 23 cm; 372 str.; 978-86-519-2376-3;