knjizara.com
Teorijske osnove medijacije
perspektive i doprinosi

Teorijske osnove medijacije
1675 din
U korpu

Knjiga Teorijske osnove medijacije - perspektive i doprinosi nastala je kao rezultat saradnje sa kolegama koji dolaze iz različitih profesija i čija se delatnost oslanjaja na različite teorijske perspektive, ali koji dele slične poglede i vrednosti kada su u pitanju konflikti i mogućnosti njihovog konstruktivnog razrešavanja.
Medijacija, postupak alternativnog rešavanja problema kroz pregovaranje uz pomoć treće, neutralne i nepristrasne strane, medijatora, predstavlja složenu veštinu koja zahteva dobro poznavanje osnovnih principa, pravila i tehnika rada, a bez oslanjanja na specifičan teorijski okvir. Za razliku

od nekih drugih pomagačkih delatnosti, gde su teorija i praksa neodvojivo povezane, medijacija je primarno ateorijska, na praksu usmerena delatnost. Upravo to omogućava da se različite profesije bave ovom delatnošću - pravnici, psiholozi, socijalni radnici, pedagozi, psihijatri, ali i inženjeri, volonteri, mladi u školama, komšije u lokalnoj zajednici, naravno uz uslov da su prošli odgovarajuću obuku.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Medijacija , Pravni postupak , Sociologija konflikata
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2009; Broširani povez; latinica; 25 cm; 246 str.; 978-86-83797-72-1;