knjizara.com
Superfrikonomija

Stiven Dž. Dabner, Stiven D. Levit (autor)

Superfrikonomija
rasprodato

Bestseler Frikonomija bio je svetska senzacija. Preveden je na trideset pet jezika, prodat u preko četiri miliona primeraka i sigurno je promenio naš pogled na svet. Sada nam se autori predstavljaju nastavkom Superfrikonomija – još drskijom i zabavnijom knjigom, u kojoj se usvojene teorije proveravaju na nesvakidašnji način. U njoj su postavljena ne samo teška već i neočekivana pitanja:
Superfrikonomija preispituje način na koji razmišljamo, istražuje skrivenu stranu svega što nas okružuje, postavljajući ovakva pitanja: po čemu su slični ulična prostitutka i deda mraz u supermarketu? zašto lekari tako loše peru ruke? kako se najbolje hvata terorista? da li je televizija

izazvala porast kriminala? po čemu su slični uragan, srčani napad i pogibija u saobraćajnoj nesreći? možemo li spasiti planetu jedući meso od kengura? od koga je veća korist, od makroa ili od agenta za prodaju nekretnina?
Levit i Dabner pružaju jedinstven spoj oštroumnog rasuđivanja i sjajnog pripovedanja, bilo da istražuju rešenja za globalno zagrevanje ili objašnjavaju zašto je cena oralnog seksa tako drastično pala. Ispitujući kako ljudi reaguju na podsticaje, autori prikazuju svet onakav kakav zaista jeste – dobar, loš, ružan, i kad se sve uzme u obzir, potpuno uvrnut.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekonomske teorije
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Mono & Manjana; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 275 str.; 978-86-7804-474-8;