knjizara.com
Strašilo i njegov sluga

Filip Pulman (autor)

Strašilo i njegov sluga
rasprodato

Jedne noći besnela je oluja. Na njivi je stajalo otrcano strašilo, ne mareći za vetar i kišu... sve dok ga u glavu od repe nije udarila munja. Strašilo je trepnulo od čuda i oživelo.
Tako počinje priča o Strašilu, učtivom ali ne previše pametnom momku s velikim idejama. On sreće dečaka Džeka, koji postaje njegov odani sluga. Strašilo ostavlja svoje uobičajene dužnosti plašenja ptica i sa Džekom kreće ka Dolini izvora. Uzbuđenjima usput nema kraja, a izbegavanje brojnih članova pokvarene porodice Bufaloni nije najmanje od njih. Dok smeli Strašilo i s

ebe i svog slugu dovodi u užasne opasnosti – pirati i ostrva s blagom, razbojnici i slomljena srca – Džekov zadatak je uvek da ih nekako spase.
Dramatična priča prepuna obrta, iznenađenja i luckastih ideja – baš kakvu biste očekivali od jednog od najveštijih pripovedača našeg doba.
Knjiga je pravi savršeni dragulj, prepuna duha, vatrometa i dosetki. I dalje smo srećni što Filip Pulman piše za nas.
Pulmanovo pero je sigurno, zapleti su mu besprekorni i svaka njegova knjiga predstavlja pravo čitalačko uživanje. Strašilo i njegov sluga vas neće razočarati.
The Herald

Filip Pulman je jedan od najpoštovanijih dečjih pisaca današnjice. Bio je kandidovan za gotovo sve nagrade za dečju književnost, a osvojio je nagradu „Smartis“ (Zlatno priznanje za uzrast od 9 do 11 godina), kao i prestižnu Karnegijevu medalju za roman Severna svetlost. On je prvi dečji pisac koji je osvojio Vitbredovu nagradu, i to za roman Ćilibarski durbin.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Laguna; 2005; Broširani povez; latinica; 21 cm; 199 str.; 86-7436-368-7;