knjizara.com
Severna svetlost

Filip Pulman (autor)

Severna svetlost
679 din
Stara cena: 799 din
U korpu

Dvanaestogodišnja Lajra živi kao usvojenica u koledžu Džordan. Njen život se okreće naglavačke pojavljivanjem dva moćna posetioca. Prvi je njen zastrašujući ujak, Lord Asrijel, koji naučnicima koledža prikazuje dokaze čudne pojave na dalekom severu, kao što su fotografije tajanstvene nebeske pojave pod imenom Prah i nejasnih obrisa grada unutar Aurore Borealis za koji on pretpostavlja da je deo nekog drugog sveta. Drugi posetilac, gospođa Koulter, zagonetna naučnica i istraživač, obasipa Lajru pažnjom koja joj je nedostajala kod njenog ujaka. Ali, ništa nije onako kao što izgleda. Uskoro Lajra biva uv

učena u veliku avanturu na Severu gde će doći sve do naučne stanice u kojoj se izvode eksperimenti suviše strašni da bi se o njima i pričalo. Da bi preživela ona mora da stigne tamo gde nije niko pre nje - iza Severne svetlosti?

Severna svetlost čini prvi tom priče i tri dela. Prvi tom je smešten u svetu poput našeg, mada na mnogo načina drugačijem. Drugi tom je delimično smešten u svetu koji poznajemo. Treći se kreće između mnogih svetova.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Laguna; 2018; Broširani povez; latinica; 13 x 20 cm; 330 str.; 978-86-7436-038-6;