knjizara.com
Druga knjiga Praha - Tajna zajednica

Filip Pulman (autor)

Druga knjiga Praha - Tajna zajednica
1274 din
Stara cena: 1499 din
U korpu

„Veliki roman pun velikih ideja, velikih likova i velikih tuga... Knjiga deluje kao odgovor na tamu našeg vremena.“ NPR
Prošlo je dvadeset godina od događaja u Divljoj lepotici. Prvi tom Knjige praha je prikazao kako je beba Lajra Belakva krenula na putovanje koje će joj promeniti život.
Pre gotovo deset godina čitaoci su ostavili Lajru i ljubav njenog mladog života, Vila Parija, na klupi u oksfordskoj botaničkoj bašti na kraju vrhunskog bestselera, trilogije Njegova mračna tkanja.
Sada, u Tajnoj zajednici, srećemo Lajru Srebroustu. I ona više nije dete...
Zapečaćeni s

u prozori između brojnih svetova i davno su se završile velike pustolovine rane mladosti Lajre Serebrouste – ili je makar ona tako mislila. Lajra je sada dvadesetogodišnja studentkinja Koledža Svete Sofije i spletke se ponovo kovitlaju oko nje. Njen daimon Pantalaimon video je svirepo ubistvo, a žrtva mu je na samrti poverila tajne kojima odjekuje prošlost.
Što se Lajra više primiče tim tajnama, isina joj sve više izmiče. Preispituje čak i događaje iz sopstvene prošlosti kada sazna za ulogu Malkoma Polsteda u njenom dolasku na Koledž Džordan.
Lajra i Malkom će se uputiti daleko van uskih granica Oksforda, širom Evrope i Sredozemlja, tragajući za gradom opsednutim daimonima i pustinjom za koju se priča da sadrži istinu o Prahu. Opasnosti na koje nailaze uzdrmaće sve što su mislili da znaju o svetu i o samima sebi.

„Pulman suočava čitaoce s užasima odraza našeg sveta. U Tajnoj zajednici on stvara zastrašujuću simetriju.“ Herald

„Ovo je najbolja Pulmanova knjiga do sada. Delo izuzetne dubine i čovečnosti.“ Observer

„Ovaj roman galopira napred, pun opasnosti, radosti i iznenađenja. Pulman je zapanjujuće darovit pripovedač.“ New Statesman

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Za tinejdžere , Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 536 str.; 978-86-521-3848-7;