knjizara.com
Špijun

Danijela Stil (autor)

Špijun
799 din
Stara cena: 999 din
U korpu

U uzbudljivom novom romanu Danijele Stil, mlada žena je uvučena u opasan dvostruki život zarad svoje zemlje u Drugom svetskom ratu.

U osamnaestoj godini, Aleksandru Vikam su u raskošnoj beloj čipki i satenskoj haljini predstavili kralju Džordžu V i kraljici Meri. Ona je nežna i plavokosa, zapanjujuće lepa, i naizgled je predodređena za privilegovan život. Ali sudbina, svetski rat, i njen tih ali buntovan karakter odvode je drugim putem. Godine 1939. Evropa je u plamenu, a Engleska u ratu. Iz svog doma u idiličnom Hempširu, Aleks odlazi u London kao volonterka u jedinicama Prve pomoći. Ali ona poseduje veštine koje privlače pažnju jedne drugačije službe. Tečno govori franc

uski i nemački, i bila bi savršen tajni agent. Posle godinu dana, Aleks šokira svoju porodicu pojavivši se u pantalonama i s jarkocrvenim ružem na usnama. Oni nikada ne smeju da saznaju za posao kojim se bavi – niko ne sme da zna, čak ni pilot u koga se zaljubila.

Dok njena zemlja i njoj najdraži ljudi plaćaju užasnu cenu rata, Aleks uči veštinu špijunaže, što je odvodi u misije u kojima su ulog život i smrt iza neprijateljskih linija, i u dugu karijeru špijunke na egzotičnim mestima u istorijski važnim vremenima.

Roman Špijun prati Aleksine neverovatne dogodovštine u Drugom svetskom ratu i naknadno u Indiji, Pakistanu, Maroku, Hongkongu i gradu Vašingtonu, kada njen muž Ričard stupa u diplomatsku službu i oboje postaju svedoci munjevite brzine kojom se svet menja od posleratnog do hladnoratovskog. Ona živi na ivici, s tajnom koju mora zauvek da čuva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 250 str.; 978-86-6035-835-8;