knjizara.com
Smena (ratni dnevnik)

Đorđe Aničić (autor)

Smena (ratni dnevnik)
rasprodato

Ratni dnevnik potpukovnika Đorđa S. Aničića, zamenika komandanta trećeg raketnog diviziona PVO, pod nazivom "Smena" deset godina nakon NATO agersije otkriva detalje iz života ratne jedinice koja je ušla u istoriju ratovanja.
Treći raketni divizion protivvazdušne odbrane (3 rd PVO) postao je čuven u zemlji i u čitavom svetu, jer je oborio F-117A - nevidljivi avion stelt tehnologije, nakon njega lovac F-16 CG, i po svim pokazateljima B-2, strategijski bombader - najskuplji avion ikad napravljen, jedan od dvadesetak koliko ih ima Ratno Vazduhoplovstvo SAD-a i jedan od šest, koliko ih je bilo u sastavu NATO snaga.
Tim koji

je u ratu delio dobro i zlo, u miru nije bio tako ravnopravan. Svu slavu za obaranje pomenutih NATO aviona prigrabio je komandant jedinice Dani Zoltan. Prema ostalim članovima borbene posluge time je učinjena ogromna nepravda za koju je došlo vreme da se ispravi.Sve što se dešavalo u jedinici zabeleženo je iz dana u dan u ratnom dnevniku "Smena" koji deset godina nakon rata pruža istinu o F-117A, Buđanovcima, B-2, o tome ko je zaista heroj odbrane u poslednjem ratu na nebu Srbije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: NATO
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Agrotop marketing; 2009; ćirilica; 21 cm; 296 str.; 978-86-87833-00-5;