knjizara.com
Slediti lidera
rukovođenje Kinom od Deng Sjaopinga do Si Đinpinga

Dejvid M. Lempton (autor)

Slediti lidera
1630 din
U korpu

Zahvaljujući mogućnosti pristupa kineskim liderima na svim nivoima partije i države, pisac bestselera Dejvid M. Lempton nam priča priču o kineskim političkim elitama, i to iz sopstvene perspektive. Knjiga Slediti lidera zasnovana je na više od pet stotina razgovora, i nudi izuzetan uvid u način na koji su se stavovi i ideje ljudi na vrhu razvijali tokom protekle četiri decenije. Kineski državnici ovde objašnjavaju strategije i ideje koje su im pomogle da pokrenu naciju, iznose svoja razmišljanja o liderstvu i politici, i govore o problemima zbog kojih noćima ne spavaju.
Sada kada

je Komunistička partija Kine izabrala novog predsednika Si Đinpinga čiji će mandat po svoj prilici trajati deset godina, sve je više pitanja. Kako će se Kina prilagoditi s obzirom na to da je njena eksplozivna stopa privrednog rasta počela da se usporava? Kako planira da odgovori na zahteve u vezi s političkim reformama koji stižu i iz zemlje i iz sveta, i kako će rešiti problem starenja stanovništva - da i ne pominjemo pitanje sve više fragmentiranog birokratskog aparata i društva? Iz ove instruktivne knjige saznajemo kako kineski lideri gledaju na političku budućnost svoje zemlje, kao i na njen globalni strateški uticaj.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kina
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj; 2015; Broširani povez; latinica; 24 cm; 299 str.; 978-86-80238-02-9;