knjizara.com
O socijalističkom sistemu sa kineskim karakteristikama

He Jiting (autor)

O socijalističkom sistemu sa kineskim karakteristikama
495 din
Stara cena: 550 din
U korpu

Knjiga „Socijalizam kineskih karakteristika“ predstavlja izbor tekstova autora He Jetinga, poznatog teoretičara, ideologa i rukovodioca KP Kine. Tekstovi sabrani u ovoj knjizi objavljeni su svojevremeno u najuticajnijim medijima u Kini uključujući i one sa najvećim tiražom, što govori o najširem prisustvu i kredibilitetu njegovih ocena i stavova u kineskoj javnosti i političkom životu.

Kina decenijama neprekidno impresionira svetsku javnost najvišim stopama privrednog rasta, ekspanzijom izvoza, razvojem i primenom digitalne tehnologije, robotike i veštačke inteligencije, unapređenjem nauke, obrazovanja, oslobađanjem od siromaštva, podizanjem životnog standarda.

Kina se svoj

im celokupnim delovanjem i konkretnim inicijativama u međunarodnim telima zalaže za multipolarni svetski poredak zasnovan na ravnopravnosti svih zemalja i nemešanju u unutrašnje poslove drugih. Takav prilaz nailazi na sve šire razumevanje i podršku jer je logičan i jasan: ko doprinosi globalnom svetskom razvoju i rešavanju svetskih problema kao što su, na primer, smanjivanje razvojnog jaza između bogatih i siromašnih zemalja, suzbijanje siromaštva, gladi i bolesti – ima pravo i da, ravnopravno sa drugima, učestvuje u upravljanju svetskim poslovima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kina , Socijalizam
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Informatika; 2022; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 124 str.; 978-86-84497-87-3;