knjizara.com
Slatki ukus suza

Nafisa Hadži (autor)

Slatki ukus suza
rasprodato

Kada se sukobe vera i činjenice, Džo Marč – mlada žena rođena u evangelističkoj hrišćanskoj porodici – bori se sa sumnjama i pitanjima o tome ko je ona i kako se uklapa u zaveštanje svoje religiozne porodice. Ona sledi niti za koje se nada da će je dovesti do istine, što je vodi do neverovatnog traganja iza granica jezika i vere, kroz provalije verskih podela u muslimanskom svetu, smeštene u okvire rata protiv terorizma; od Kalifornije do Čikaga, Pakistana do Iraka. Dok uranja duboko u prošlost, upoznaje brojne rođake sa različitim životnim pričama – za mnoge od njih nije ni znala da postoje – čija su iskustva nesumnjivo isprepletana sa njenim. Do kraja svog putovanja, s

aznaje da ništa nikad nije onakvo kakvim se čini i da su osobe koje su najviše posvećene duhovnom često one koje su nekada najviše sumnjale u svoju veru.
Roman koji odiše mudrošću i samopouzdanjem, Slatki ukus suza predstavlja snažan podsetnik na spone koje nas povezuju, izbore koji nas dele i univerzalne radosti i tragedije koje nas sve oblikuju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kanadska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Alnari; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 311 str.; 978-86-7710-689-8;