knjizara.com
Tačka pucanja

Hju Maklenan (autor)

Tačka pucanja
719 din
Stara cena: 799 din
U korpu

Penelopi Vejn veruje da je njen ljubavnik (i brat od tetke) Nil Makrej poginuo služeći vojsku u Evropi, pod komandom njenog oca. I pored upornog očevog insistiranja na Nilovoj krivici i nečasnoj pogibiji, ona ne oseća ništa manju bol i ljubav prema Nilu. Ali ni Penelopi ni njen otac ne znaju da je Nil u stvari još uvek živ i da se vratio u Halifaks da opere ljagu sa svog imena. Ova ratna romansa odvija se u senci nastupajuće kataklizme koja će zadesiti njihov grad 1917. godine, u

sred I svetskog rata – Halifaške eksplozije, jedne od najvećih u istoriji – kada je poginulo 1950 ljudi, više od devet hiljada ranjeno i šest hiljada domova uništeno, a koju je i sam autor preživeo kao desetogodišnji dečak.

Hju Maklenan smatra se klasikom kanadske književnosti, a Tačka pucanja je prvi roman sa kojim je postigao veliki uspeh i široku popularnost kod čitalačke publike. Uz Dve samoće, njegovo drugo remek-delo, ovaj roman predstavlja vrhunac Maklenanove spisateljske karijere. On je utabao put budućim velikim nacionalnim autorima i podstakao najproduktivniji stvaralački period u istoriji kanadske književnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kanadska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Blum izdavaštvo; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 310 str.; 978-86-6070-016-4;