Savremenici o Slobodanu Jovanoviću

Savremenici o Slobodanu Jovanoviću

1028 din

Stara cena: 1210 din

U korpu

Namera ove knjige jeste da pokaže na koji način je delo Slobodana Jovanovića bilo vrednovano u vreme kada ga je on stvarao i oblikovao, i to y prikazima, ocenama, biografskim medaljonima naših poznatih istoričara, pisaca, pravnika, političara. Ta izuzetno zanimljiva recepcija može i treba da posluži kao podstrek za dalje ozbiljno proučavanje stvaralaštva Slobodana Jovanovića. Jer, i pored brojnih rasprava o njegovom naučnom doprinosu još uvek ne postoji sistematično i ozbiljno prihvatanje njegovog dela koje bi moglo da ima važno mesto u intelektualnom i civilizacijskom razvoju našeg društva.

Sima Pandurović je posle toliko decenija i dalje u pravu kad kaže da ce o Slobodanu Jovanoviću malo piše, a što je još nepovoljnije, njegove knjige i rasprave se malo čitaju. Ova knjiga je pokušaj da se ukaže na izuzetni značaj stvaralačkog opusa Slobodana Jovanovića za stasavanje novih generacija, koje ulaze u izazovni svet političkih ideja i u naš osiromašeni i naruženi politički život.


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Službeni glasnik:Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu; 2009; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 430 str.; 978-86-7630-195-9;