Šapat krošnji u ukletoj četvrti

Ahmet Umit (autor)

Šapat krošnji u ukletoj četvrti

774 din

Stara cena: 968 din

U korpu

Doček Nove godine je za istanbulske policajce oduvek predstavljao noćnu moru. Pljačke, pijanstva i tuče, koje bi se često završavale nečijom pogibijom, postale su deo njihove svakodnevne rutine. Ovo je pogotovo važilo za glavnog junaka, prekaljenog inspektora Nevzata. Kada je čuo da se dogodilo ubistvo u četvrti Pera, istorijskom jezgru grada koje se u međuvremenu pretvorilo u leglo narkomanije, prostitucije i ilegalnog kockanja, nije se mnogo iznenadio. Došavši na mesto zločina, shvatio je da je ovoga puta reč o nečem mnogo ozbiljnijem.

Neobičan način na koji je ubistvo izvršeno, kao i identitet žrtve, nagoveštavali su katastrofu koja će za samo tri dana rezultirati smrću još devet osoba.

Četvrt u kojoj se pedesetih godina prošlog veka odigrao pogrom njenih žitelja druge nacije i vere, ponovo je uzimala svoj krvavi danak. Suočen sa stvarnim zločincima, kao i avetima iz sopstvenog i kolektivnog sećanja, i zlokobnim predskazanjima, jedva je razlikovao san od jave.

Izgledalo je da će inspektor koji za sobom nije imao nijedan nerešen slučaj, osim onog najtragičnijeg kada su mu stradali žena i kćer, zatvoriti fasciklu i podleći životnoj stihiji.

Pomiren s porazom, otišao je na večeru povodom veridbe najbližih saradnika, Alija i Zejnep. Nije ni slutio da će se upravo za porodičnom trpezom najzad rasvetliti misterija ubistva u četvrti Pera...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Turska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 432 str.; 978-86-6457-013-8;