knjizara.com
SQL kuvar
tehnike i rešenja izrade upita za sve SQL korisnike

Robert de Graaf, Anthony Molinaro (autor)

SQL kuvar
rasprodato

SQL je zajednički jezik stručnjaka za obradu podataka. Istovremeno, ne dobija uvek pažnju koju zaslužuje u poređenju sa ostalim glavnim alatima. Kao rezultat toga, uobičajeno je pronaći ljude koji često koriste SQL, ali retko ili nikad ne idu dalje od najjednostavnijih upita, često zato što veruju da ono što znaju je sve što i postoji.
Ova knjiga pokazuje koliko mnogo SQL može učiniti, proširujući vašu kutiju alatki. Na kraju knjige videćete kako se SQL može koristiti za statističke analize; da pravi izveštaje na sličan način kao što su profesionalni poslovni alati; za podudaranje tekstualnih podataka; za sofisticiranu analizu datumskih podataka; i još mnogo toga.
Prvo izdanje knjige S

QL kuvar, od svog izdavanja, bilo je popularan izbor kao „druga knjiga o SQL-u” – knjiga koju ljudi rado čitaju nakon što nauče osnove. Ima mnoge kvalitete, poput širokog spektra tema i čitljivog stila pisanja.
***
Poznato je da se računarstvo brzo razvija, čak i kada je reč o nečem tako zrelom kao što je SQL, koji vuče korene još iz 1970-ih. Iako ovo novo izdanje ne sadrži potpuno nove jezičke mogućnosti, važna promena je što su funkcije koje su bile nove u vreme prvog izdanja sada stabilizovane i standardizovane. Kao rezultat, imamo mnogo više prostora za razvoj standardnih rešenja nego što je to bilo moguće ranije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Relacione baze podataka , Sistemi za upravljanje bazama podataka , SQL
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Mikro knjiga; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 546 str.; 978-86-7555-455-4;