knjizara.com
Roditeljovanje : o optimalnom vaspitanju
tekstovi o vaspitanju iz "Politike"

Zoran Milivojević (autor)

Roditeljovanje : o optimalnom vaspitanju
rasprodato

Zašto se vaspitanje ne može svesti na pružanje ljubavi? Kako napraviti balans između ljubavi i discipline? Kako odgajati dete da postane funkcionalni odrasli - samo su neka od pitanja sa kojima se bavi, ali i nudi moguće odgovore dr Zoran Milivojević, psihoterapeut u knjizi u kojoj su sabrani tekstovi koje autor već godinama objavljuje u Politici. Kako postoji posebno zanimanje roditelja za autorove tekstove na temu vaspitanja dece, izdavač se odlučio da upravo kolumne koje se tiču problema vaspitanja i odnosa roditelja i dece sabere u posebno izdanje i da ga ponudi onim čitaocima koje zanima isključivo ova tema. U knjizi se

, na jednom mestu, nalazi izbor tekstova o vaspitanju koje je objavljivao u Politici od 2009-2017.
Autor naglašava da glavni zadatak roditelja jeste da pripreme dete za samostalni život u ljudskom društvu – da ga socijalizuju i podstaknu samostalnost. Knjiga sadrži predgovor izdavača, kao i dodatak sa autorskim tekstom dr Milivojevića Telesno kažnjavanje dece – da, ali razumno.
Ovo je četvrta knjiga u kojoj su sabrane Milivojevićeve kolumne objavljivane u Politici – prvo je objavljena knjiga Uloviti ljubav (2011) sa tekstovima od marta 2009. do septembra 2011, druga knjiga Psihologike svakodnevnog života (2014) sadrži tekstove objavljivane od septembra 2011. do septembra 2014., a upravo je objavljena i knjiga Psihologički spisi sa tekstovima od septembra 2014. do septembra 2017.

FORMULE OPTIMALNOG RODITELJSTVA

Zašto je najvažnije naučiti dete da ono i njegovi postupci nisu isto?
Kako dete naučiti da poštuje i sebe i druge?
Zašto je nemoguće izbeći konflikt roditeljove i detetove volje?
Izuzetno praktična knjiga, dobar vodič za roditelje.
Prof. dr Jovan Mirić, psiholog, redovni profesor na Odeljenju za psihologiju
Filozofskog fakulteta u Beogradu

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Roditeljstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 365 str.; 978-86-6423-045-2;