knjizara.com
Iz diplomatske torbe - period 2016-2018

Zoran Milivojević (autor)

Iz diplomatske torbe - period 2016-2018
rasprodato

Za bolje razumevanje ove knjige, koja obuhvata vremenski period od poslednje 3 godine, potrebno je imati na umu neke prethodne činjenice. Državnim službenicima nije dozvoljeno, u skladu sa zakonom, da izražavaju svoje političke stavove. Na drugoj strani, jedna od osnovnih obaveza diplomatije je praćenje i analiza političkih prilika u zemlji prijema. Stoga ne iznenađuje što se na javnoj sceni javljaju analitičari – bivše diplomate koji o nekim veoma važnim pitanjima govore tek od kada su u penziji, odnosno tek kada prestane njihova obaveza ćutanja u službene svrhe. Pred čitaocima

je zbirka komentara vrsnog diplomate, koji je više decenija svoje uspešne karijere radio raznovrsne diplomatske poslove, ne samo u oblasti multilateralne i bilateralne međunarodne saradnje naše zemlje, već i na različitim specifičnim pitanjima, koja su često zahtevala veoma produbljena znanja.
U diplomatskoj torbi autora, koji je poslednjih godina jednako objavljivao kako u štampanim medijima, kao što su Politika, Novosadski dnevnik, Jedinstvo, Telegraf i brojni drugi, tako i u elektronskim medijima, gde se, pored RTS, PINK, N1 i HEPI televizije i svih relevantnih radija, njegova saopštenja mogu pročitati i na elektronskim portalima, Sputnjiku i brojnim drugim, od kojih posebno treba istaći Centar za strateške alternative.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Diplomatija
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Čigoja; 2018; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 192 str.; 978-86-531-0371-2;