knjizara.com
Robotika : zbirka rešenih zadataka

Nikola Knežević, Kosta Jovanović (autor)

Robotika : zbirka rešenih zadataka
1100 din
U korpu

„Robotika –zbirka rešenih zadataka“ je nastavna literatura kojaobrađuje osnovne teme iz oblasti robotike kroz prikaz rešenih zadataka. Po svojoj strukturi i sadržaju, zbirka prati osnovni univerzitetski kurs u oblasti robotike. Konkretno, na Univerzitetu u Beogradu - Elektrotehničkom fakultetu, zbirka je namenjena predmetu Robotika i automatizacija čiju sadržinu prati. Opšte, zbirka se može koristiti i kao pomoćna literatura za studente drugih srodnih fakulteta tehničkog usmerenja i visokih tehničkih škola. Takođe, zbirka se

može koristiti od strane inženjera u početnim fazama karijere u cilju uvida u osnovne principe rada robota i rešenje tipičnih problema i zadataka koji se javljaju u industrijskoj robotici.
.
Sadržaj Zbirke je podeljen u sledećih devet poglavlja: Osnovni pojmovi, konfiguracije i primene, Direktna kinematika –homogene transformacije, Direktna kinematika –DH notacija i kinematika industrijskih robota, Inverzna kinematika, Diferencijalna kinematika – Jakobijan, Dinamika, Planiranje trajektorije, Pogonski i senzorski sistemi robota, Upravljanje..
.
Sadržaj zbirke prati tipične tematske celine koje se javljaju u udžbenicima za predmete robotike na relevantnim svetskim univerzitetima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Robotika
Ostali naslovi iz oblasti: Mašinstvo

Izdavač: Akademska misao; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 188 str.; 978-86-7466-876-4;