knjizara.com
Radno mesto pod suncem
radničke borbe u Srbiji

Radno mesto pod suncem
rasprodato

Tekstovi objavljeni u knjizi tiču se jedne, za ljudski život, suštinske teme – teme rada. Oko niza istraživačkih novinarskih tekstova objavljenih u listu „Republika“, brojnih dokumenata, apela i pisama predsednicima vlada, stoji slučaj zrenjaninske Jugoremedije i jedna istinska životna drama u kojoj se s jedne strane nalaze radnici – akcionari koji se bore za svoja radna mesta i vitalnost preduzeća, a s druge vlast koja silom nametane privatizacije rizikuje propast firme. Tek kada se tekstovi o događajima u različitim vremenskim periodima sakupe na jednom mestu, postaju vidljivi dugoročni trendovi u privredi, društvu i državi. Otvorena su mnoga pi

tanja, a Nebojša Popov otvorio je ona koja se tiču odgovornosti za pokretanje ratova, zločina i pljački, uništavanja privrede, društva i kulture.
Kako ljudi postaju „topovsko meso“, „glasački materijali“ ili „stečajna masa“, a kako nastaju autonomne ličnosti i slobodni građani? Koje ideje, teorije i ideologije podstiču razaranje ili stvaranje? Zašto se tako malo pažnje posvećuje borbi za život samih radnika? Nadamo se da će čitanje knjige Radno mesto pod suncem pridoneti razvoju lične i opšte kulture.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Privatizacija , Radnici
Ostali naslovi iz oblasti: Publicistika

Izdavač: Službeni glasnik; 2011; latinica; 20 cm; 331 str.; 978-86-519-0893-7;