knjizara.com
Računarstvo u oblaku - koncepti, tehnologije, sigurnost i arhitektura

Tomas Erl (autor)

Računarstvo u oblaku - koncepti, tehnologije, sigurnost i arhitektura
2970 din
U korpu

Računarstvo u oblaku postalo je neodvojivi i osnovni deo informacionih tehnologija. Većina digitalne poslovne aktivnosti i tehnoloških inovacija odvija se uz učešće savremenih cloud okruženja koja pružaju visoko sofisticiranu automatizovanu infrastrukturu tehnologije i širok spektar tehnoloških resursa. Da bi se uspešno gradilo na, interagovalo sa, ili kreiralo cloud okruženje, potrebno je razumeti njegove osnovne unutrašnje mehanike, arhitektonske slojeve, modele i kontrolne mehanizme bezbednosti. Takođe je potrebno razumeti poslovne i ekonomske faktore koji opravdavaju usvajanje i stvarnu upotrebu cloud tehnologija i proizvoda i usluga zasnovanih na cloud tehnologiji.

U knj

izi "Računarstvo u oblaku: Koncepti, tehnologija, bezbednost i arhitektura", Tomas Erl, jedan od najprodavanijih svetskih autora u oblasti IT-a, udružuje se sa ekspertom za računarstvo u oblaku Erikom Barselo Monrojom i istraživačima kako bi razložio dokazane i zrele tehnologije i prakse računarstva u oblaku na seriju dobro definisanih koncepta, tehnoloških mehanizama i tehnoloških arhitektura. Knjiga takođe obuhvata sveobuhvatne teme o kontejnerizaciji i kibernetičkoj bezbednosti.

Svi poglavlja su pažljivo napisana sa industrijskog i neutralnog stanovišta u odnosu na proizvođače. Tako, knjiga uspostavlja konkretno, akademsko pokriće sa fokusom na strukturu, jasnoću i dobro definisane osnovne blokove za mainstream cloud računarstvo i platforme i rešenja za kontejnerizaciju. Sa gotovo 370 ilustracija, 40 arhitektonskih modela i 50 mehanizama, ovaj nezamenljiv vodič pruža sveobuhvatno obrazovanje o savremenom računarstvu u oblaku, kontejnerizaciji i kibernetičkoj bezbednosti koji će vam uvek biti pri ruci.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Cloud , Računari , Oblak
Ostali naslovi iz oblasti: Elektrotehnika

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2024; Broširani povez; latinica; 24 cm; 587 str.; 9788673105987;