knjizara.com
Osnovi operativnih sistema

Dragan Milićev (autor)

Osnovi operativnih sistema
2700 din
U korpu

Knjiga se bavi namenom i osnovnim konceptima operativnih sistema i principima njihovog korišćenja, funkcionisanja i konstrukcije. U knjizi su objašnjeni problemi koji se sreću u primeni i konstrukciji operativnih sistemima i načini rešavanja tih problema. Prikazani principi su ilustrovani primerima iz prakse i opisan je način korišćenja operativnih sistema preko korisničkog interfejsa i iz programa.
Knjiga je napisana kao univerzitetski udžbenik za osnovne kurseve operativnih sistema kakvi se predaju kao bazični predmeti na svim studijama računarstva. Odabrani del

ovi mogu se primeniti na kursevima iz ove oblasti u specijalizovanim gimnazijama i srednjim školama računarskog usmerenja. Može biti korisna svim čitaocima koji žele da steknu ili prošire znanje iz ove oblasti, a posebno profesionalcima u domenu računarstva i softverskog inženjerstva.
U knjizi su rasvetljeni detalji funkcionisanja ovog važnog dela svakog računarskog sistema koji je mnogim korisnicima, pa i profesionalcima, računarskim inženjerima, često velika nepoznanica. Osim toga, objašnjeni su neki fundamentalni i opšti računarski koncepti i principi koji imaju mnogo širi značaj od domena operativnih sistema, važni za računarstvo uopšte, a posebno za softversko inženjerstvo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Računari
Ostali naslovi iz oblasti: Operativni sistemi

Izdavač: Mikro knjiga; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 406 str.; 978-86-7555-446-2;