knjizara.com
Python - razvoj mikroservisa

Tarek Ziade (autor)

Python - razvoj mikroservisa
1980 din
U korpu

Često raspoređujemo veb aplikacije u Cloud i potrebno je da kod vrši interakciju sa mnogim nezavisnim servisima. Efikasan način da izgradimo aplikacije je korišćenje arhitekture mikroservisa. Međutim, u praksi je to teško uraditi zbog kompleksnosti svih delova koji međusobno vrše interakciju.
Ova knjiga će vas naučiti kako da prevaziđete te probleme i da kreirate aplikacije koje su građene kao male samostalne jedinice upotrebom dokazane najbolje prakse i izbegavanjem uobičajenih „zamki“. Ovo je praktičan vodič: sve ćete graditi korišćenjem Pythona 3 i njegovih fantastičnih alatki. Razumećete principe TDD-a i primenićete ih.
Upotrebićete Flask, Tox

i druge alatke za izgradnju servisa, koristeći najbolju praksu. Naučićete kako da obezbedite konekcije između servisa i kako da skriptujete Nginx, koristeći jezik Lua za izgradnju funkcija zaštitnog zida veb aplikacije, kao što je ograničavanje brzine. Takođe ćete upoznati ulogu Dockera u mikroservisima i upotrebićete Docker kontejnere, CoreOS i Amazon Web Services za raspoređivanje servisa.
Ova knjiga će vas povesti na „putovanje“, a na kraju ćete kreirati kompletnu Python aplikaciju, zasnovanu na mikroservisima. Do kraja ove knjige steći ćete znanje i veštine potrebne za izgradnju, projektovanje, testiranje i raspoređivanje Python mikroservisa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Python
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 340 str.; 978-86-7310-520-8;