knjizara.com
Python 3 : Programiranje i GUI
za inženjere elektronike

Andrew Pratt (autor)

Python 3 : Programiranje i GUI
1760 din
U korpu

Ovo je drugo izdanje knjige koja je namenjena za inženjere, naučnike i hobiste koji žele da povežu računare sa hardverskim projektima pomoću grafičkih korisničkih interfejsa. Pokrivene su desktop i veb aplikacije.
Koristi se programski jezik Python 3, koji je jedan od najpopularnijih jezika: brzina programiranja je ključna karakteristika. Knjiga je revidirana i ažurirana, sa naglaskom na to da nauči korisnika da jednostavno napravi praktične dizajne – uređivač teksta je sve što je potrebno za pisanje Python programa.
Povezivanje hardvera se postiže korišćenjem Arduino Uno-a kao daljinskog slave uređaja. U knjizi je dat pun

opis i izvorni kod komunikacionog interfejsa. Slave uređaj omogućava digitalne i analogne ulaze i izlaze. U jedan projekat možete uključiti više Uno-a pomoću kontrolnog koda koji je napisan u Python-u i koji radi na računaru.
Jedan projekat uključuje PIC mikrokontrolere sa kodom koji se može učitati na PIC pomoću Uno-a. Veb aplikacije i server su implementirani u Python, što vam omogućava da pristupite elektronskom hardveru preko Interneta. Računar Raspberry Pi može da se koristi kao veb server.
Uvodno poglavlje će vam pomoći da započnete korišćenje Linux-a. Za projekte u knjizi se koristi Debian ili varijacije, kao što su Mint ili Ubuntu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Python
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Agencija EHO; 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 218 str.; 978-86-80134-12-3;