knjizara.com
Naučite kvantno računarstvo uz Python i Q#

Christopher E. Granade, Sarah C. Kaiser (autor)

Naučite kvantno računarstvo uz Python i Q#
2640 din
U korpu

Knjiga „Naučite kvantno računarstvo pomoću jezika Python i Q#“ demistifikuje kvantno računarstvo. Koristeći Python i novi kvantni programski jezik Q#, izgradićete svoj kvantni simulator i primeniti tehnike kvantnog programiranja na primere iz stvarnog sveta, uključujući kriptografiju i hemijsku analizu.

O tehnologiji

Kvantni računari predstavljaju radikalan skok u brzini i računarskoj snazi. Poboljšane naučne simulacije i nove granice u kriptografiji koje su nemoguće u klasičnom računarstvu uskoro bi mogle biti dostupne. Microsoftov Quantu

m Development Kit i Q# jezik obezbeđuju vam alatke za eksperimentisanje sa kvantnim računarstvom, a pri tom ne morate da znate naprednu matematiku ili teorijsku fiziku.

O knjizi

Knjiga „Naučite kvantno računarstvo pomoću jezika Python i Q#“ predstavlja kvantno računarstvo iz praktične perspektive. Koristite Python da biste kreirali svoj kvantni simulator i iskoristite prednosti Microsoftovih alatki otvorenog koda za fino podešavanje kvantnih algoritama. Autori objašnjavaju složenu matematiku i teoriju kroz priče, vizuelne prikaze i igre. Naučićete da primenite kvant na aplikacije u stvarnom svetu, npr. slanje tajnih poruka i rešavanje hemijskih problema.

Šta je unutra

Osnovna mehanika kvantnih računara
Simulacija kubita u Pythonu
Istraživanje kvantnih algoritama pomoću jezika Q#
Primena kvantnog računarstva na hemiju, aritmetiku i podatke

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Python
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2022; Broširani povez; latinica; 24 cm; 384 str.; 9788673105819;