×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Putopisi

Dragan Dragojlović (autor)

Putopisi
603 din
Stara cena: 710 din
U korpu

Svoje utiske iz Kine, Indije i Australije, koje je obilazio dok je bio na diplomatskoj službi kao ambasador, Dragan Dragojlović je pretočio u knjigu „Putopisi“. Putopisac navodi kako njegov cilj nije bio da zabeleže nešto od onoga kuda je prolazio, jer se to uz TV kamere i društvene mreže danas mnogo bolje može videti. Izazov je, smatra on, tragati za onim što se na tim slikama ne može videti, za silama koje su oblikovale istoriju, za tragovima vremena. Sjedinjujući

obrazovanje ekonomiste, iskustvo i reflekse političara, misiju diplomate, poznavanje religije i vokaciju pesnika, Dragojlović ovim nama udaljenim zemljama prilazi sa naglašeno intelektualnom radoznalošću, ali i budnom emocionalnom inteligencijom. Njega ne zanima samo ono što se vidi, već i kako je došlo do toga da bude viđeno baš takvo kako mu se predstavlja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Putopisi
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Prosveta - Beograd; 2016; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 173 str.; 978-86-07-02115-4;