knjizara.com
Projektovanje i izvođenje električnih instalacija

Aleksandar Stošić (autor)

Projektovanje i izvođenje električnih instalacija
4070 din
U korpu

Ova knjiga obuhvata sva autorova iskustva u projektovanju električnih instalacija u toku poslednjih godina njegovog rada, na projektovanju, i to samo energetski deo. Telekomunikacioni deo nije obuhvaćen, pošto autor nije imao iskustva sa savremenom opremom.
Knjiga je podeljena u dva odeljka: prvi obuhvata opšte pojmove, podelu električnih instalacija, grafičke simbole za energetske instalacije i regulative, dok se drugi bavi logičkim redosledom projektovanja, i to u dvadesetak tačaka (počevši od projektnog zadatka do posebnog priloga), kao i opštim smernicama za projektovanje pomoću računara.
Elementi

koji su korišćeni uglavnom su od proizvođača iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije i Nemačke. Pri projektovanju se, tako, mogu koristiti i elementi drugih proizvođača, uzimajući u obzir one karakteristike slične onima koje su date u knjizi.
Knjiga je namenjena projektantima energetskih i gromobranskih instalacija, stručnjacima koji se bave ovom vrstom električnih instalacija, kao i studentima ETF i učenicima ETŠ.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Električne instalacije , Projektovanje
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: Građevinska knjiga; 2. izdanje, 2008; Tvrd povez; latinica; 27 cm; 447 str.; 978-86-395-0546-2;